2013. augusztus 6., kedd

Tál ajánlatok shohin Juharhoz

Elnézést a késedelmes válaszért, de erősen nyár van, szanaszét voltam az elmúlt hetekben. Köszönöm Csuha Balázs, Horváth Gábor és Tirpák Bálint javaslatait. Én megmondom őszintén nem is kerestem ezek után. Kíváncsian várom a véleményeket!

1. változat

2. változat

3. változat

4. változat

5. változat

6. változat

7. változat

8. változat

9. változat

10. változat

11. változat

12. változat

13. változat

11 megjegyzés:

  1. Szia!

    A véleményem a változatok láttán, hogy a 10-es tálat választanám, de a 4-es tál színével.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A 4-es tálnak a színe nagyon egybe olvad a fával. A 10-es tál formája az nekem is tetszik, mert egy nagy felületet ad a növény alá, viszont nem magas, így nem súlyos a hatása.

      Törlés
  2. Számomra nem kérdés, hogy a legfelső-sárga. Elképzelem, mikor tavasszal megjelennek a friss-zöld rügyek....milyen szépen mutatna azzal a tállal...
    Vagy, az őszi lombszínnel.....
    Igazából, nekem azért is a sárga tetszik, mert az tűnik a leginkább letisztultnak. Akármilyen nyers szín az a sárga, a fával együtt megnyugtatja a szemet (szerintem). Arról "ne is" beszéljünk, milyen üde színfoltja lehetne egy korrekt shohin displaynek...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudtam, hogy a sárgára szavazol. És mi a véleményed arról, hogy az őszi lombszíne pont ilyen sárga? Nem zavaró ez a színhatás?
      5-ös tál? Érdekelne, hogy mit gondolsz!

      Törlés
  3. Az 5.-nél én egy másik előlnézettel gondoltam ami egy korábbi bejegyzés levél metszés címszó alatt van ezt meg is írtam neked,de nekem így is tetszik,nem olyan sablonos. 13-as tetszik még, de ez lehet csak a jól sikerült montázs miatt! A sárga szín szerintem is menne hozzá csak az az első tál olyan mintha legóból vagy cukormázból volna :( bocsi!
    Gábor

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából ez lenne az elölnézet, de dönteni kell még rajta. A másik oldalon van egy igen nagy seb felület, ami ugyan beforrt, de látszik. Ha kopasz lesz teszek fel körbefotózott képeket.
      A 13-assal nekem vannak fenntartásaim, de nem tudnám jól megfogalmazni most. A sárga ..., na igen. Kicsit lego-s az igaz, de ez ilyen, vagy olyan, mint a 2-es.
      Szerintem ennek az lesz a vége, hogy szerzek hozzá egy sárgát, vagy csinálok, vagy megkérem egy igen kedves barátomat, hogy csináljon egyet (remélem hallja), beszerzek egy olyan kerek tálat, mint az 5-ös és majd meglátjuk melyikben mutat jobban. Meg belepróbálom mindenbe, ami szembe jön és lába legalább 3 lába és egy vízelvezető nyílása van.

      Törlés
  4. 12 -es kicsival nagyobb és szürkészöld szín, én erre tenném a voksot :-)

    VálaszTörlés
  5. Én csak az elsőt látom legósnak, a másodiknak szép a máza! Majd élőben más lesz úgy is és könnyebben választod ki a megfelelőt! Várom a képeket majd!

    VálaszTörlés
  6. Hát a fene se tudja. Az ovális tálat valahogy nem érzem határozottnak. A szögletes jobban aláhúzza a növényt.
    A sárgáról annyit, hogy nem találtam olyat, amit igazán kerestem, mert ez túl homogén. Viszont sokszor olyan a sárga, hogy háriszos a máz, vagy megfolyások, egyenetlenségek vannak rajta, esetleg hólyagok, vagy körte héj szerű, inhomogén, zöldben játszó, pici pírral és apró pöttyökkel.

    VálaszTörlés
  7. szia!

    ha egy friss látogató is hozzászólhat, akkor javasolnám a 4-es versenyzőt. Formáját már leírtad miért lenne ideális, a színezete pedig egyszerre tükrözi a nyári, és az őszi koronához való színharmóniát szvsz.
    Gratula a bloghoz, csak így tovább!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, persze, bárki jöhet és mondhatja a véleményét. A 4-essel nekem az a problémám, hogy most is ilyen tálban van és nem néz ki jól. Ez egy nagyon szép tál, de az arányai szerintem ehhez a növényhez nem ideálisak. A színe az talán igen, az őszi lombhoz tényleg jól passzol, a tavaszihoz, nyárihoz már nem annyira.

      Törlés