2013. október 10., csütörtök

EBC 30. - alakítási bemutatók

Túl gyakran nincs alakítási bemutató idehaza, múlt hét végén kettő is volt. Én nagyon szeretem ezt a műfajt, nézőként és aktív résztvevőként is. Mindig tanulok valamit. Mindig élmény valami újat létrehozni, vagy látni, hogyan lesz egy lehetetlen bokorból egy ígéretes bonsai (vagy prebonsai, mindegy).

Szombati napon Papp Sándor alakított, én segítettem neki. Egy Juniperus sabina volt az alany, gyűjtött példány, Walter Pall kertjéből jutott Sándorhoz másodkézből.








A végeredmény egy nem szokványos megoldás, az alsó ág megtartásával. Egyetértettünk Sanyival, hogy ezzel a gesztussal tud ez a növény többet, ettől lesz különlegesebb.

A vasárnapi demót Rácz György tartotta, neki Czégel Richárd segített. Gyuri, tőle megszokottan egy viszonylag nagy növényt, egy Terülő borókát alakított. Szép vastag törzsű, idős példány volt, fantasztikus erőnlétben. Így kell egy növényt felkészíteni egy alakításra!


Jin alakítása marógéppel


Láncfűrész, mint alakítási eszköz, Gyuritól ez nem szokatlan




Végeredmény, egy jól elindított Boróka. További finom munkákkal pár év alatt kiállítási minőségű bonsai lehet belőle, ahogy ezt egy másik Borókánál láttuk a kiállításon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése